
KONUŞAN BARAJ MAKETLERİ
Konuşan baraj maketleri Hakkında
Konuşan baraj maketleri içerisinde maketin kullanımından fayda sağlayacağı gerekli alanlar ve fiziki maketin günümüzdeki gereklilik durumu değerlendirilmiştir.Bugünlerde mimari bölümler içerisinde, tasarım ya da sunum adımlarında kullanılan modelleme yöntemlerinden biri olan fiziksel maket yapımının tasarım ve üretim gibi çeşitli teknikler üzerindeki etkisini kavramak için, maket yapısının hem tarihsel hem de günümüzdeki anlamını bilmekte yarar vardır. İnsanların 3D algılama yapısının, bu yapıya hitap eden ve bu çalışmada örnek alınan pek çok sanatsal ya da tasarım içerikli konu ile ilişkisinin incelenmesi de maket’in etkilerinin anlaşılması konusunda faydalı olacaktır. Günümüzün teknolojik gelişmelerine bağlı olarak gelişen dijital modelleme konusundaki yöntemlerin bu iletişim platformundaki yeri ve fiziki modellerle karşılaştırılması da bir tartışma konusudur. Maket yapımı ve kullanımının olumlu etkilerine konuşan baraj maketleri başlığımızı da ekleyebiliriz.
Konuşan baraj maketleri Ankara
Üretim sürecinde neden maket yapıyoruz? Bir ürünün özelliklerini tanımlamak ya da o ürünü keşfetmek veya onu sunup insanlara aktarabilmek için neden makete ihtiyaç duyarız? Bu soruların en iyi cevabı üç boyutlu maketin gerçekliği ve somutluğunda yatıyor diyebiliriz. Konuşan baraj maketleri, tasarımın diğer iki boyutlu medya yöntemlerine göre daha net ve daha titiz bir tecrübe ve tavır ile şekillendirilmesine ve de konuşma özelliği ile hedef izleyicisine daha kaliteli bir biçimde aktarılabilmesine olanak sağlamaktadır.
KONUŞAN BARAJ MAKETLERİ ANKARA
Final aşaması üç boyutlu olacak bir biçimde ön görülen bir tasarım çalışmasının, iki boyutlu dijital ve gerekli alanlarda tamamlanmış olsa da, ürün fiziksel olarak üç boyutlu alanda üretilene dek tam anlamıyla anlamlı görünmeyebilir. Bunu şöyle açıklayabiliriz: Kavram oluşturmanın ilk aşaması, şeklin algılanma süreciyle belirlenmektedir. Şekillerin ve nesnelerin algılanma şekli, uyarıcı malzemede bulunan ya da bu malzemeye yüklenen bir çok yapısal özelliklerin kavranması biçiminde oluşur. Yani bir algısal örüntü, ne denli örgütlü ise kolaylıkla tanınma şansı da o kadar artmaktadır. İngiliz bir filozof olan John Locke’un düşüncesine göre insan; %1 deneme yöntemiyle, %2 dokunma yöntemiyle, %4 koklama yöntemiyle, %10 duyma ve %83 oranda da çevresini gözlemleme yöntemiyle öğrenmektedir. Özellikle de üç boyutlu algılamaya hitap edecek şekilde oluşturulan tasarım nesneleri üzerinde estetik görünümlerin etkileri sadece üç boyutlu alanda algılanabildikleri zaman anlamlı olmaktadır.
BARAJ MAKETİ
Genel anlamda sulama ve taşkın önleme amaçlı yapılan barajlar ise ülkeler için ciddi bir öneme sahiptir. Konuşan baraj maketleri tanıtım amacı ile, ölçüleri ve gerçekliğe uygun olması ile, firmaların tanıtımları ve gerekli kurumlara projenin inşaat sırasında ve inşaat sonrasında nasıl görüntü sağlanacağını göstermek için oldukça yararlıdır.
Teknolojinin gelişmesine bağlı olarak barajların maketlerinin artmasının yanında animasyonlarının da artması ile görsel anlamda birbirlerini desteklemektedir. 333 Maket olarak baraj maketlerini konuşan ve hareketli olmak üzere iki çeşit yapmaktayız. Bunlardan birincisi pano maket ismi ile bilinen sabit maketlerdir. İkincisi ise su devir daimli ve hareketli maketlerdir. Daha fazla bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.