
Ankarada Maket Yapan Firmalar
Ankarada Maket Yapan Firmalar
Ankarada Maket Yapan Firmalar ının tasarım harikası olan maket, bir yapının oluşmuş ya da tasarlanmış şeklini gösteren küçük ölçekteki 3 boyutlu örnektir. Maketin tarihi çok eski zamanlardan beri vardır. Kral Mentuhotep’in mezarında bulunan bir mısır evine ait maket ve Perachora’da bulunan eski Yunan evlerinin pişmiş toprak ile yapılmış bulunn maketleri bunun kesin bir ispatıdır. Günümüze bakıldığında ise, mimari tasarımların bir kolu olan maket yapılarında başarıya fikir ve kabiliyet birlikteliği içerisinde ulaşılıyor. Konumuz olan Ankara Maket Firması nın yapmış olduğu maketler tasarım ve çizimlerden oluşur
Ankarada Maket Yapan Firmalar ın Listesi
Çizimler ile birlikte özel olarak ölçülen bir maket ortaya çıktığında kesin ve net bir etki ortaya koyulur. Bu konuda Ankarada Maket Yapan Firmalar ın yapmış olduğu çeşitli maketler, tasarımın en önemli unsurunu teşkil ediyor. Maketlerin, tasarım ve sunum bölümünde projeyi müşteriye daha iyi aktarma, tasarım aşaması sırasında oluşabilecek problemlerden dolayı projeye müdahele edebilme ve projeyi farklı açılardan üç boyutlu inceleyebilmek için gibi kolaylıkları her zaman mimarların ve tasarımla ilgilenen türlü meslek adamlarının ilgisini çekmiştir.
Ankara Maketçi
Maketler ile her türlü aracın (otomobil, motosiklet, otobüs…), savaş maketleri olarak adlandırılan (askeri, hava, deniz, gemi, tank, uçak, helikopter…) tarzı şeyler, konut, arazi, kabartma haritası gibi şeyler yapılabilir. Peki şimdi gelelim asıl soruya bu maketler nasıl yapılıyor ve hangi aşamalardan geçiyorlar? Öncelikle Ankarada Maket Yapan Firmalar ın çok iyi olduğu maket konusu için, öncelikle düzgün bir şekilde tasarım ve ortaya çıkacak olan nesnenin orijinal ölçekli planının çıkarılması gerekiyor.
Ankara Maket
Ankara Maket Firması bu planları belirlenmiş bir lisans anlaşması ile birlikte bilgisayarlarına alırlar. Bu özel bilgisayarlar yardımı ile alınmış olan maket planları, istenilen ölçeklere getirilir. Daha sonrasında ise maket içerisinde yer alacak olan parçalar teker teker ölçekler dahilinde 3 boyutlu olarak çizilir ve CNC denen büyük alanlarda işlenerek birebir kopyaları alınır. Bu kopyalar bazen metal, bazen mum, bazen ise ahşap olabiliyor. Alınan bu kopyalar tekrar bir çok kontrole girer ve son aşamaya getirilir.Belirli parçalar bir araya getirilir yani kalıp çerçeveleri oluşturulur. Bu makette kullanılmış olan parçaların sayısına göre değişim gösteren bir şey. Bir araya getirilen çeşitli parçaların daha sonrasında plastikten dökümleri alınacak olduğundan dolayı tekrardan kalıpları çıkartılır. Bu defa ortaya çıkan kalıp metalden olur. Bu kalıplar alt ve üst olmak üzere 2 bölümden oluşuyor. Her kalıp için bu şekilde 2 metal kalıp hazırlanıyor ve kalıplar dişi ve erkek olarak adlandırılıyor. Bu kalıplarda ise içinde bulunan parçaların aralarında akışkan plastiğin yol aldığı ve her parçaya ulaşabilecek kanallar bulunuyor. Bu şekilde kalıp içerisine boşaltılan sıcak ve akışkan olan plastik, açılan kanalları kullanıyor ve her parçayı dolduruyor. Sonrasında ise tamamen soğuyup mevcut halini alıyor..